Fantastiske olivenolier fra Marina Colonna

Marina Colonna laver fantastiske olivenolier og andre specialiteter. Hendes familie har været tæt ved magten i Italien de sidste to tusind år hendes aner går tilbage til Julius Cæsar. Hendes far var Hertug hvilket jo gør hende til prinsesse. En sej én af slagsens, i cowboybukser og med meninger.

Siden hun overtog familiens estate har hun hævet kvaliteten konstant. Og den sidste håndfuld år fået tildelt eller vundet den ene pris efter den anden. Forrige år blev hendes D.O.P. olie udnævnt til en af verdens 15 bedste olivenolier og hendes mono-varietal Peranzana har netop for andet år i træk fået tildelt tre oliven, topkaraktér, i Slow Foods olivenolieguide.

Ud over de fantastiske rene olier laver hun også en lang række citrus og krydderolier. Igen med kvalitetsfanen hævet højt over konkurrenterne. Hendes citrusolier er lavet ved at presse oliven sammen med økologiske citrusfrugter. Det er noget helt andet end hvis der bare er brugt et koncentrat.

Ud over olivenolierne laver hun hvert år Passata de Pomodoro. Tomatpuré. Det er ren sommer på flaske.

Har man først prøvet at stege i eller lave dressing af olie i denne kaliber er der ingen vej tilbage.

dealers