Verdensmesteren Mikkel og chokoladefabrikken

Photo: Andreas Wiking
World champions

For andet år i træk hiver chokolademageren Mikkel Friis-Holm et verdensmesterskab hjem til Danmark fra International Chocolate Awards. Det sker samtidig med, at han er i færd med at starte dansk håndværksproduktion af chokolade fra bønne til bar i Lejre. Fabrikken ventes at være klar med de første plader af Friis-Holms innovative chokolader til marts.

Guldvinder x tre. I dag har Friis-Holm vundet verdensmesterskabet i chokolade 2014 i kategorien mælkechokolade og snuppet to bronzemedaljer i den mørke kategori ved International Chocolate Awards. Det er tredje gang, at Friis-Holm Chokolade vinder guld. Ved europamesterskaberne tidligere i år og verdensmesterskabet sidste fik Friis-Holm både guld- og sølvmedaljer.

”Jeg er stolt over at vi igen i år har vundet flere priser ved verdensmesterskabet i chokolade og over, at vores chokolade også indgår i tre af vinderne i de fyldte chokolader fra Peter Svenningsen. Det beviser at vores strategi om at ville være bedst i verden baseret på kvalitet fra bønne til bar betaler sig,” siger Mikkel Friis-Holm, stifter og kreativ direktør, der samtidig glæder sig til fremover at få endnu mere kontrol over udviklingen af kvalitet og produkter.